Wil je bij ons komen wonen?

Op dit moment hebben wij twee woonhuizen, De Boerderij en De Hofstede. Daarnaast hebben wij de Chauffeurswoning, waarin de kantoren en de winkel zitten, en de grote Tuinschuur. Al deze gebouwen liggen op een groot landgoed, Landgoed De Reehorst. Op het landgoed zitten ook allerlei bedrijven, zoals bijvoorbeeld Triodos Bank en Congrescentrum Antropia.

We hebben in de woonhuizen drie appartementjes, met een klein keukentje en een eigen douche en toilet. Daarnaast hebben we drie groepen waar je op kamers kan wonen. Als je op een kamer woont, moet je de douche en wc delen. Je woont dan met z’n drieën of vieren in een groep in een deel van een woonhuis.

In de toekomst willen wij nog meer appartementen bouwen, maar dat kan nu nog niet. We hopen dat je over een paar jaar in een eigen klein huisje kunt wonen bij De Wederkerigheid. Het is altijd gezellig bij ons. Je kunt kiezen om ’s avonds samen te koken en/of te eten, maar je kan ook zelf koken en op je kamer eten. Ook zijn er regelmatig activiteiten waaraan je mee kunt doen, bijvoorbeeld in de keuken, in het atelier of in de werkplaats.

We hebben veel te doen en je kunt dus veel leren bij ons. Overdag komen er altijd nog meer mensen bij ons werken, die ergens anders wonen. Met zijn allen verdelen we elke dag de taken. Je kunt bijvoorbeeld leren om tuinman/tuinvrouw te worden of kok of bijvoorbeeld dierverzorger. Wij kunnen je daarbij helpen. Samen gaan we kijken hoe we jou het beste kunnen begeleiden, hoe jij dat graag wilt.

Je kunt ons echt ALLES vragen, dan kijken we samen met jou naar een oplossing. We zoeken samen naar de dingen die jij leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Je kunt met ons praten, over alles wat jij maar wilt en wat je bezighoudt. Over leuke dingen, maar ook over de niet leuke dingen. Daar zijn we voor. We kunnen je ook leren om zelf je huishouden te doen. Zodat je later misschien in een eigen huisje kunt wonen. Samen kijken we waar jij wilt wonen en dan maken we een plan hoe je dat kan bereiken.

Bij ons mag je géén drank of drugs gebruiken, als je dat wel doet dan kan je niet meteen bij ons komen wonen. Je mag wel klusjes komen doen die je leuk vindt. Het geeft niet als je in het verleden verslaafd bent geweest of net bent gestopt. We denken dat het helpt als je ook geen drank en drugs om je heen ziet. Soms lukt het niet meteen om voor altijd te stoppen. Dan helpen we je, we sturen je nooit zo maar weg. Je krijgt altijd nog een kans.

Als je problemen met geld hebt, kunnen wij je daarmee helpen. We kunnen je ook helpen om beter op je geld te passen. Soms doen wij dat samen met jou. Soms vragen iemand om je te helpen die meer verstand heeft van geldzaken dan wij.

Heb je nog vragen voor ons? Stuur ons dan een berichtje via AANMELDEN, dan nemen wij contact met je op.