Nieuws en Informatie

Onderaan deze pagina informeren wij over actuele ontwikkelingen, wetenswaardigheden, activiteiten en evenementen bij De Wederkerigheid. Ook zullen wij hier af en toe foto's en video's plaatsen.

Social Media

Wij zijn ook actief op social media, hier delen wij naast informatie over onszelf ook ontwikkelingen in de markt en wetenswaardigheden over onderwerpen die ons na aan het hart liggen. Je kunt ons volgen op Facebook, Twitter, Instragram, LinkedIn en YouTube.

Nieuwsbrief

Ongeveer eens per kwartaal versturen wij een nieuwsbrief met algemene informatie en soms een extra nieuwsbrief als er een evenement aan komt of met speciale aanbiedingen van de winkel. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hiernaast, hiermee geef je toestemming om informatie per mail van ons te ontvangen. Na het invullen en verzenden van je gegevens, ontvang je een mail waarin je de inschrijving kunt bevestigen.

Voor meer informatie over hoe wij omgaan met je gegevens, verwijzen wij naar PRIVACY.


Filmportretten

In 2019 zijn er bij ons een aantal filmportretten opgenomen over wie we zijn en wat we doen. Medewerkers en bewoners komen daarin aan het woord en vertellen over het werken en wonen bij De Wederkerigheid. Klik op de foto om een portret te bekijken.

Nieuwsberichten - Informatie - Evenementen - Foto's - Video's

Augustus 2020

De vrijwilligerscentrale Zeist organiseert ieder jaar een vrijwilligersmarkt. Organisaties uit de buurt die vrijwilligers zoeken kunnen zich daar presenteren en (potentiële) vrijwilligers kunnen zich daar oriënteren op wat er allemaal te doen is aan vrijwilligerswerk in de regio.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus wordt het dit jaar een digitale vrijwilligersmarkt. Hetzelfde idee, maar dan via het internet. Op de speciale website en in het informatieboekje kun je zien welke organisaties er vrijwilligers zoeken. Heb je interesse in één van deze organisaties, dan kun je per mail contact met ze opnemen over de mogelijkheden en een afspraak inplannen. Inschrijven kan tot 26 september a.s.

Ook wij doen mee met de digitale vrijwilligersmarkt en zoeken nog vrijwilligers. Klik hieronder om direct naar de website te gaan.

Digitale vrijwilligersmarkt van Vrijwilligerscentrale Zeist

Juli 2020

Vacature voor directeur

Eind 2020 gaat Denise Veldhuis ons verlaten als directeur/bestuurder van De Wederkerigheid. De organisatie gaat een nieuwe fase in en zal per 2021 verdergaan met een ander bestuurlijk model. Daarvoor wordt een enthousiaste en ondernemende directeur gezocht die de organisatie van de pioniersfase naar de differentiatiefase kan brengen. De volledige vacaturetekst is te vinden op deze pagina. Reageren kan tot 26 augustus 2020.


Juni 2020

De Wederkerigheid heeft nu ook een eigen YouTube kanaal

Wij waren al actief op social media, je kunt ons vinden op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Maar we hebben nu ook een eigen kanaal op YouTube. Hier kunnen we voortaan alle leuke filmpjes kwijt van onze beestenboel, maar je vindt er ook videoportretten van bewoners en medewerkers. Klik hieronder om er direct heen te gaan.

YouTube De Wederkerigheid & Landgoedwinkel De Eekhoorn

Mei 2020

Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Overal om ons heen op het landgoed is dat goed te zien aan de hoeveelheid bloemen, insecten en vogels. Maar ook in onze eigen schaapskudde is het volop voorjaar. We hebben heel veel lammeren dit jaar, waarvan opvallend veel drielingen.

Natuurlijk hebbeen wij het liefst dat ze allemaal gewoon bij de moeder kunnen drinken, maar soms is dat helaas niet mogelijk. Gelukkig lijken ze zelf flesvoeding ook prima te vinden. Hier twee fleslammeren waar ruim een week leeftijdsverschil tussen zit.

April 2020

Vacature: zelfstandig werkbegeleider (tijdelijk) > INGEVULD

Voor de periode van 1 mei tot 1 oktober zijn wij op zoek naar een enthousiaste zelfstandig werkbegeleider voor 28-32 uur per week. Iemand met ervaring in de biologisch dynamische land/tuinbouw en liefst een achtergrond in de zorg. We zoeken een ondernemend type en een echte aanpakker, met affiniteit met dieren en tuinbouw.

Meer informatie over deze vacature vind je op de site van Indeed, of stuur ons even een berichtje als je interesse hebt!

Maart 2020

Activiteiten NL Doet GEANNULEERD vanwege corona

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen ook bij ons de activiteiten in het kader van NL Doet géén doorgang vinden.

We bedanken alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven om bij ons te komen helpen. We waarderen het zeer en hopen jullie op een ander moment nog eens te mogen begroeten.

We zijn van plan om op een ander moment in het voorjaar een nieuwe vrijwilligersdag te organiseren. Zodra de datum daarvoor bekend is, zullen we het laten weten.

Februari 2020

NL Doet op 13 + 14 maart

De Wederkerigheid doet dit jaar mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NL DOET. Dat zal zijn op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari.

Je kunt je opgeven om ons te komen helpen via de website van het Oranjefonds: www.nldoet.nl Hier vind je al onze klussen en de details.

Maar je mag ons natuurlijk ook rechtstreeks een berichtje sturen om iets af te spreken.

Januari 2020

Werkzaamheden Landgoed de Reehorst

De werkzaamheden op het landgoed vorderen gestaag. Er zijn mooie paden aangelegd, er is overal nieuwe bewegwijzering geplaatst en de toegangsweg tot het landgoed is aangepast.

Als je het landgoed op wilt met de auto, dan kom je nu een slagboom tegen. Bel aan bij Triodos en meldt dat je voor De Wederkerigheid komt, dan maken ze de slagboom voor je open. Maar je kunt natuurlijk ook de auto parkeren op de grote parkeerplaats en het laatste stukje lekker door het bos lopen.

December 2019

Feestdagen

Met de kerstvakantie voor de deur gaat ook bij ons het tempo wat omlaag.

Wij wensen iedereen héél gezellige feestdagen toe en alvast een mooi 2020.

Tijdens de feestdagen is onze winkel gesloten.

November 2019

Opening Triodos Bank

Op 25 november 2019 heeft Triodos Bank haar schitterende nieuwe kantoor op landgoed De Reehorst in gebruik genomen. Wij hebben onze nieuwe buren van harte welkom geheten en hebben mogen helpen om de opening tot een onvergetelijk evenement te maken.

Meer informatie over dit bijzondere gebouw is te vinden op de website Triodos op de Reehorst die speciaal hiervoor in het leven is geroepen.

Oktober 2019

De nieuwe website is live!

Nu de organisatie een nieuwe fase in is gegaan, vonden we het ook tijd worden voor een vernieuwde website. Ook is er gekozen voor een nieuw logo met beeldmerk.

In het beeldmerk herken je de lemniscaat die staat voor wederkerigheid, vanaf het begin af aan verbonden met onze stichting. Door de 'vleugeltjes' zou je er ook een paar ogen in kunnen zien. Dit staat voor het echt 'zien' van de mens met al haar talenten en eigen aardigheden. Ook zou je er een bril in kunnen zien, deze staat voor het extra paar ogen dat meekijkt met onze bewoners en deelnemers in de vorm van begeleiders die klaar staan met raad en daad. De kleur groen is gebleven, omdat deze onlosmakelijk verbonden is met de natuur en het landgoed waarop wij wonen en werken.