landgoed
logo

Vele handen maken licht werk

 

Door de jaren heen zijn we steeds weer geholpen bij extra klussen. Diverse bedrijven hebben in samenwerking met verschillende organisaties die maatschappelijk verantwoorde bedrijfsuitjes verzorgen hun handen uit de mouwen gestoken en andere kanten in hun samenwerking ontdekt. Van die allereerste keer vind je een uitgebreider verslag onderaan deze pagina.

De volgende groepen zijn ook bij ons geweest:

Triodosbank, afdeling    : ontginning en start bouw kippen hok met ren

Jongeren afdeling gezamenlijke kerken Zeist: ontginning deel moestuin

 

 

Leerkrachten Corderiuscollege

Op 16 juni 2006 hebben we hulp gekregen van 70 (zeventig!) leerkrachten van het Corderius college uit Amersfoort. Zij wilden deze keer hun jaarlijkse uitje besteden aan een goed doel en de handen uit de mouwen steken. Oftewel 'ontspannen door inspannen' zoals een van hen zo treffend zei.

Via bemiddeling van Zinnige Zaken zijn ze met ons in contact gekomen wat na intensieve voorbereidingen resulteerde in een gezellige, ontspannen, vrolijke en zeer productieve dag:

  • Met ondersteuning van ervaren begeleiders die hun hulp belangeloos ter beschikking stelden staat er nu een nieuw tuinhek in plaats van de oude gevaarlijke muur,
  • is de moestuin gewied en zijn nieuwe stukken ontgonnen,
  • heeft de schapenweide een omheining gekregen zodat de schapen kunnen komen,
  • is een nieuw aangeplante haag schoongehakt,
  • is het hout van zieke en omgewaaide bomen gekloofd en opgestapeld
  • en werden huis en erf gepoetst, geveegd en versierd ter voorbereiding van de open dag, die de dag erna gehouden zou worden.

Zinnige Zaken zorgde met hulp van de cateringgroep voor het natje en het droogje, na afloop was er een borrel in Antropia en zelfs de voetbalwedstrijd werd nog gehaald! Een wel heel sprekend voorbeeld van 'vele handen maken licht werk'.

Foto's van deze dag zijn hier te vinden.