landgoed
logo

Nieuwsarchief

Verbouwing

De afgelopen maanden hebben vooral in het teken gestaan van de verbouw van de deel van de boerderij tot gemeenschapsruimten en twee appartementen op de eerste verdieping.

Leemkachel

De eerste plannen en tekeningen dateren al uit 2005.

In het najaar van 2007 is dan uiteindelijk de verbouw begonnen. Tijdens de kunstzinnige vorming hebben we van klei de fin-ovenkachel ontworpen. Deze zal als laatste gebouwd worden in de gemeenschapsruimte zodat we kunnen genieten van heerlijk stralingswarmte die al het hout dat we verwerkt hebben geeft.

Grondsteenlegging

En op 1 februari, naamdag van St Bride hebben we in de fundamenten de grondsteen gelegd. Dit was een hartverwarmende gebeurtenis waarbij vele betrokkenen uit de afgelopen jaren en ook vertegenwoordigers uit het veld aanwezig waren en onze intenties mee hebben ondertekend. Een intensieve periode is eraan vooraf gegaan waarin we samen met Robert de Haan de grondsteenspreuk hebben geschreven. Juist nu het praktische werk zo sterk aanwezig is was het voor ons erg van belang om de inhoud van waaruit we willen werken te grondvesten.
We hebben schroom om deze spreuk op de website te zetten. Ab gaat een klein boekje maken met een schriftelijke weergave van zijn verhaal en de tekst van de spreuk. Wie geïnteresseerd is kan zich via de mail opgeven.

We zijn dankbaar dat Landgoed de Reehorst, met name in de persoon van Helene van der Vloed als directeur van Antropia, de voormalige Ita Wegman Stichting en de provincie Utrecht van meet af aan vertrouwen in ons initiatief hebben gehad.

Landgoedonderhoud

Het onderhoud op het landgoed gaat gestaag door. Karina Hendriks, landschapsarchitecte, heeft in opdracht van de Reehorst voor het hele landgoed een plan ontworpen waarbij elke keer een nieuwe stuk aangepakt wordt. De nieuw aangelegde borders rondom de vijver en bungalows en in de werkgroep kunsten tuin zijn een feest om te onderhouden. En natuurlijk ook de boerderijtuin waarbij we mee hebben mogen denken met het ontwerp. Binnenkort gaan we aan de slag met het ontwerp voor het erf en de nieuw te bouwen stal. De fondswerving is al gestart!

AWBZ-erkenning

Veel tijd zijn we het afgelopen jaar bezig geweest met het aanvragen van een eigen AWBZ-erkenning. De statuten van de stichting zijn gewijzigd, we voldoen aan alle mogelijke regels, van raad van toezicht tot cliëntvertegenwoordiging. Per 1 januari 2008 zijn we door het ministerie van VWS toegelaten. Helaas werd deze erkenning net na de sluiting van de zorginkoopprocedure van het zorgkantoor afgegeven. Dit jaar kunnen we dus nog niet direct de mensen van de wachtlijst van het zorgkantoor bereiken. Gelukkig kunnen we ook dit jaar samenwerken met de divisie Ita Wegman van de Lievegoed Zorggroep en is via die route zorg in natura mogelijk (ZIN).

Dierenverzorging

De dierenverzorging is inmiddels een vast onderdeel van onze werkzaamheden. Elke dag wordt ermee begonnen. Voor het eerst hebben onze ooien lammetjes gekregen!

Na een moeilijk proces hebben we besloten dat het paard Monja toch terug is gegaan naar haar vorige eigenaar. Ze bleek erg last van zomerexceem te hebben en stond alle dagen geheel ingepakt. Inmiddels heeft Aukje gezelschap gekregen van de ruin Amigo. Hij is 19 jaar oud en zeer geschikt voor de deelnemers. We zijn druk bezig om een karretje op te knappen en te oefenen met Amigo zodat we straks ook zelf met paard en wagen over het landgoed kunnen rijden. En voor degene die hier alle dagen is, is er de mogelijkheid om paard te rijden...

Dus... meld je aan en kom meehelpen dit prachtige stukje aarde te verzorgen! Je bent van harte welkom. Met al deze bezigheden kunnen we nog steeds mensen een fijne plek bieden.

En... als hulpvrager heb je de maatschappij en de aarde iets te bieden!